vineri, 9 noiembrie 2012

Combate răceala, cu 6 trucuri ușoare

Degeaba mai visăm la serile călduroase de vară. Toamna și-a intrat complet în drepturi și iarna bate timid la ușă. La fel și răceala. Și cum nicio mămică nu-și dorește un copilaș bolnăvior, e timpul să ne documentăm și să prevenim.

Aceste trucuri merg la sigur!

1.Multe lichide!

Fie că e vorba de apă, sucuri proaspete de fructe și legume, ceaiuri sau supe, este important să ne asigurăm că ne menținem hidratați. Când temperatura crește peste limita normală, corpul pierde lichide, pe care este foarte important să le recupereze. De asemenea, o hidratare optimă ameliorează simptomele de nas înfundat sau gât uscat.

Ce merge excelent? Apa călduță cu 2-3 linguri de suc de lămâie proaspăt stors, băută dimineața pe stomacul gol, face minuni! Curăță mucusul acumulat, tratează durerile de gât, amigdalita și alte infecții, reduce febra și îmbunătățește digestia.



2. Mișcare, mișcare, mișcare

 

Sportul este foarte important, fiind un stimulator al sistemului imunitar. Dacă facem zilnic mișcare, ne îmbunătățim funcțiile organelor interne, ne menținem corpul cald și o greutate corporală normală. Așadar, dragi mămici, scoateți micuții la plimbare, jucați-vă cu ei prin casă, faceți împreună exerciții ușoare, care pe deasupra, vă vor îmbunătăți și starea de spirit.

3. Legume și fructe zilnic

 

Un consum zilnic de fructe și legume aduce aportul necesar de nutrienți, de cea mai bună calitate. Vegetalele cele mai bogate în antioxidanți sunt cele mai puternice. Evitați să le prelucrați termic, întrucît își pierd mulți nutrienți, acest lucru fiind valabil și în cazul alimentelor conservate. Dacă vreți să profitați la maxim de beneficiile fructelor și legumelor, beți zilnic suc proaspăt stors din acestea!

4. Somn de calitate

Un somn bun, odihnitor, este extrem de important pentru menținerea sănătății. Atunci când nu dormim cum și cât trebuie, organismul nostru se dă peste cap, începe să își confunde funcțiile, iar sistemul imunitar are de suferit. Astfel, devenim mult mai vulnerabili la răceli și viruși.  Asigurați-vă că atât voi, ca mămici, cât și copilașii voștri dormiți suficient cât să vă treziți fresh și energici a doua zi.

 

5. Spălați-vă pe mâini cât mai des

 

Mâinile noastre intră în contact cu multe obiecte, de aceea este important să le menținem curate cât mai mult. Atunci când preparăm mâncarea copiilor, putem ușor transmite bacterii și microbi mâncării dacă nu avem mâinile curate, și astfel copiii se îmbolnăvesc. Este necesar să ne curățăm frecvent mâinile cu săpun normal, delicat, și apă și să ne abținem să ne atingem fața sau gura.
Dacă ne menținem curate pe mâini, ne vom proteja atât pe noi, cât și pe copii mult mai eficient împotriva virozelor și gripelor de sezon.


6. Renunță la pastile și chimicale


Suntem învățați prost ca imediat cum simțim un simptom de răceală, să ne îndopăm cu pastile și injecții. Acest lucru poate fi deosebit de dăunător, îndeosebi când vine vorba de antibiotici. Pericolele antibioticelor sunt numeroase, mai multe puteți citi în acest articol: Evitați antibioticele- există alternative la acestea .

Pastilele au foarte mulți compuși chimici care pot genera numeroase efecte secundare și îți slăbesc puterea de a combate răceala. Soluția ideală ar fi alternativele naturiste, ieftine și fără efecte negative.


Aceste mici sfaturi funcționează din cele mai vechi timpuri, sunt ieftine, ușor de pus în practică și naturale. Sperăm că v-au fost de folos, dragile noastre mămici!

Funky weekend și multă sănătate :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru mesaj! Cat de curand, va fi vizibil pe blog.
O zi frumoasa.