luni, 19 noiembrie 2012

5 dulciuri "fara vina” pentru mamici si copii

Kilogramele in plus vin de obicei la pachet cu statutul de mamica si se intampla uneori sa ramana alaturi de noi o perioada lunga dupa nastere. Asadar, se impune urmarea unui regim care sa ne ajute sa pierdem greutatea extra dobandita in timpul sarcinii. Insa cat de mult trebuie sa ne abtinem de la ceea ce ne place si care sunt alternativele acceptate?

Dulciuri. Tuturor le plac. Si mai ales copiilor. Si atunci, ce ne facem cand suntem proaspete mamici si trebuie sa ne si descotorosim de cateva kilograme si sa ne invingem poftele? Sau cand avem copilasi care cresc vazand cu ochii si care dezvolta tot mai mult pasiunea pentru dulciuri? E simplu, mancam dulciuri sanatoase, care nu ingrasa!


Dulciuri sanatoase, care nu ingrasa. Si care exista! 

Retete de dulciuri sanatoase care nu ingrasa sunt multe. Acestea urmeaza cateva reguli simple: fara grasimi animale (oua, lapte, branza), fara prea multe grăsimi vegetale (nuci, seminte, uleiuri) si fara portii uriase, care sa ne dea glicemia peste cap. Noi va recomandam sa incepeti cu aceste retete simple si foarte delicioase, numai bune pentru copii.

 

1. Ciocolata neagra

Aceasta reteta am gasit-o pe site-ul www.rawveganjoy.ro si este de post, foarte usor de facut si foarte sanatoasa.

Ingrediente:

unt de cacao - 200 gr
cacao - 6 linguri
miere - 4 linguri
pastaie vanilie - 1 bucata (partea interioara)
sare de Himalaya- 1 varf de cutit
optional: nuci sau fructe uscate, pentru a imbogati gustul

Preparare:

 Untul de cacao se incalzeste usor, la maxim 40-45 grade, iar restul ingredientelor se amesteca intr-un bol sau in robotul de bucatarie, cu lama S, pana se imbina bine. Apoi se amesteca si cu untul de cacao lichid, pana ce capata o consistenta mai tare, dar suficient de lichida cat sa poata fi turnata in forme. Dupa ce turnam compozitia in formele dorite, se lasa 1-2 h la frigider cat sa se intareasca, apoi se scoate si se consuma. E minunata!



2. Bomboane ”Raffaello”

Aceasta reteta imita forma celebrelor bomboane Raffaello, insa compozitia este o varianta mult mai usoara si sanatoasa.

Ingrediente:

½ kg de smochine deshidratate/ curmale/stafide
300 gr nuca de cocos
50 gr unt de cocos (opțional)
miere dupa gust
50 gr fulgi de ovaz (cat sa lege bine compozitia)

Preparare:

Toate ingredientele, exceptand nuca de cocos, se maruntesc in robotul cu lama S. Dupa ce compozitia s-a amestecat bine bine, se formeaza bilute, care se dau apoi prin nuca de cocos.

3. Lapte de cocos dulce

Aceasta reteta este printre favoritele oaspetilor mei, fiind o bautura delicioasa si usor de facut.

Ingrediente:

1 nuca de cocos (testati sa aiba lichid inautru)
1 L apa
1 banana
6-8 curmale
miere după gust

Preparare:

Dupa ce spargem nuca, ii curatam pulpa, o taiem cubulete si o punem in blender cu restul ingredientelor. Preferabil apa sa fie calduta. Dupa ce s-au blenduit bine ingredientele, strecuram laptele prin tifon, sita sau saculet special. Si gata laptele! Iarna, este excelent caldut cu cacao.

4. Salata de fructe 


Fruuuctele! Cel mai simplu si sanatos desert de pe lumea asta. De cele mai multe ori pofta de ceva dulce vine din aportul insuficient de fructe. E timpul deci sa ne (re)indragostim de ele.

Ingrediente:

3 mere
2 pere
3 portocale
2 banane
2 kiwi
1 cana fructe de padure congelate
miere dupa gust
orice alt fruct va place!

Preparare:

Pentru o salata de fructe reusita, este important sa taiem cat mai marunt ingredientele. Cele mai moi le putem taia in robotul cu lama S, iar cele mai tari le putem taia cubulete. Ce simplu e, asa-i? Puteti adauga la sfarsit scortisoara sau orice condiment va place.


5. Tort raw vegan cu ciocolata si menta


Dulciurile vegane crude sunt foarte sanatoase si gustoase. Daca aveti rabdare si curaj, puteti prepara acest tort raw vegan de care se va bucura toata familia! Reteta apartine Ligiei Pop si o gasiti pe blogul ei: Tort de ciocolata si menta.


Dragi mamici, speram ca retetele acestea va vor fi de ajutor si ca vor fi pe placul intregii familii. Consumate cu moderatie, aceste deserturi vor aduce numai beneficii sanatatii.

Va dorim o saptamana dulce!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru mesaj! Cat de curand, va fi vizibil pe blog.
O zi frumoasa.