vineri, 26 octombrie 2012

Cu ce încălțăm micuții?

Încălțămintea de iarnă poate să dea serioase bătăi de cap, mai ales când vine vorba despre confort și căldură. Pentru copilași, o altă problemă se ridică pentru dezvoltarea corectă a piciorului și a mersului.
Pentru fiecare etapă din viața micuților, este necesară o altfel de încălțăminte. Și atunci, cum alegem cei mai buni papucei pentru cei mici, mai ales în anotimpul rece?

Primii pași

Înainte ca bebelușii să înceapă să meargă, nu au nevoie de papucei. Mai mult, folosind prematur papuceii, bebelușii riscă să își dezvolte incorect piciorul și mersul. De aceea, este recomandat ca proaspătele mămici să folosească șosețele și papucei de casă cu talpă moale când este frig,
iar când este potrivit, să lase micuții să umble liber în tălpile goale. Nefiind incomodat, copilul se miscă natural și liber, construindu-și forța și coordonarea necesare mai târziu.

Situația se schimbă însă, odată cu primii pași. Aici apare momentul potrivit pentru prima pereche de papuci. Alegerea încălțămintei potrivite este ca o mică provocare, care necesită multă atenție și căutare, pentru că acești papuci trebuie să fie de calitate, flexibili, cu talpă aderentă, din cauciuc si o formă potrivită pentru susținerea echilibrului.

Verifică mereu în primii ani de creștere mărimea de papucei pentru copii, fiindcă aceasta se modifică la perioade scurte de timp, uneori 2-3 luni.

Foarte important este ca prima pereche de papucei să asigure o dezvoltare corectă a piciorului și a mersului. De aceea, recomandat este ca mămicile să caute un brand care este specializat în încălțăminte sănătoasă și potrivită copiilor. Nu uita, această investiție se va reflecta în sănătatea copilului!

Micuții prind curaj

Picioarele celor mici trec printr-un proces lung de dezvoltare, până să capete aspectul de picior adult. De aceea, și felul în care merg copiii se schimbă, până ajunge la un punct final, odată cu dezvoltarea completă a piciorului.

Când copiii sunt mici, atunci este momentul propice pentru a corecta greșeli de mers sau călcat. Oferindu-i copilului o încălțăminte corectă în fiecare stadiu al dezvoltării sale, poți preveni problemele de sănătate ale mersului.

În anotimpul rece, copiii care deja merg fără dificultăți pot purta ghetuțe, cizmulițe și pantofi făcuți preferabil de un brand cu experiență, care produce încălțăminte specială pentru copii. Vă oferim mai jos câteva caracteristici cheie pentru o încălțăminte corectă și potrivită pentru cei mici.

Ce să urmărești când cumperi papuceii?

  • În primul rând, alege un material ușor, care permite piciorului să respire. Pielea moale sau pânza sunt cele mai bune alegere. Evită pantofi din piele dură, pentru că pot împiedica dezvoltarea corectă a piciorului, și mai ales materialele sintetice, care nu permit piciorului să respire.
  • Încearcă talpa pentru a verifica dacă este flexibila. E foarte important ca talpa sa fie aderentă și să se îndoaie după mișcările piciorului. Cea mai bună alegere este o talpă din cauciuc.
  • Verifică dacă se potrivesc perfect. Copilul trebuie să probeze minuțios încălțămintea, iar ideal ar fi să fie destul loc în interior ca să poți strecura degetul arătător în spatele papucului, de-a lungul călcâiului. Copilul trebuie să stea în picioare. Dacă degetul arătator trece fără a fi forțat, atunci încălțămintea îi este potrivită . De asemenea, distanța dintre degetul cel mai lung și botul pantofului trebuie să fie de aproximativ 1 centimetru, pentru a permite piciorului să crească. 
  • Cumpără pantofii după-amiaza sau seara. Copii au adesea piciorul un pic umflat și mai mare spre sfârșitul zilei. Pantofii cumpărați în prima parte a zilei pot să strângă piciorul seara.
  • Verifică ”zonele problemă”. După ce ai cumpărat papuceii, lasă-l pe copil să-i încalțe cât mai mult, iar apoi aruncă o privire atentă la picioarele sale, pentru a vedea dacă are zone iritate.
  • Șireturi sau Velcro? Sistemul Velcro de închidere a pantofilor, pe bază de scai, are marele avantaje de a fi ușor de folosit și sigur pentru micuți. Pe de altă parte, cei mici se prind repede cum pot să se descalțe, și cu siguranță nu ți-ar plăcea să facă asta în frig. Dacă alegi șireturile, asigură-te că sunt destul de lungi, cât să le poți închide cu un nod dublu, pentru a nu se descheia prea des.
  • Nu folosi încălțămintea purtată de alt copilaș, fiindcă fiecare pantof se deformează după forma piciorului care l-a purtat.
  • Urmărește mersul copilului când poartă pantofii. Dacă are un mers diferit, asta înseamnă că pantofii îl încomodează și nu sunt potriviți. Nu lăsa copilul să îi poarte până se obișnuiește cu ei, pentru că există riscul să-și deformeze piciorul!

Ce recomandă mămicile?

Încălțămintea pentru copii trebuie să aibă un aspect vesel, colorat, pe placul micuților! Trebuie să-i bucure și să-i înveselească pe copii, de aceea îți recomandăm să alegi modele drăgălașe și jucăușe.

Noi am găsit un magazin foarte funky cu papucei numai buni pentru cei mici. Prietene mămici ni l-au recomandat, fiindcă au modele foarte trendy și colorate, de calitate foarte bună și care au grijă de sănătatea piciorului. Aruncă o privire pe www.bigstep.ro . Nouă ne-au plăcut.



    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Va multumim pentru mesaj! Cat de curand, va fi vizibil pe blog.
    O zi frumoasa.