miercuri, 3 octombrie 2012

Meditatia, arma secreta pentru redobandirea linistii

E full-time, stim. Nu poti sa-ti iei o zi libera si sa spui ca "Astazi nu sunt mama". Ti-ai stabilit preoritatile, stii ce ai de facut in fiecare zi, insa nu cumva se intampla sa uiti uneori de tine?

E important sa ai grija de tine. Din momentul in care copilul tau a venit pe lume, devii usor coplesita de toate sarcinile noi, insa este important sa gasesti timp pentru liniste sufleteasca si deconectare. Pentru asta, te invitam sa descoperi puterea meditatiei.



Meditatia pentru mame

Ce este meditatia?


Meditatia este arta de a te concentra 100% asupra unui singur lucru. Efectele benefice asupra starii mentale si sufletesti sunt binecunoscute, incluzand:
  •  cresterea puterii de concentrare
  • scaderea anxietatii 
  •  inducerea unui sentiment general de fericire
  • imbunatatirea sanatatii prin controlarea nivelului de stres si multe altele.

Cand si unde se practica?




Cele mai bune rezultate le poti obtine dupa o perioada de practicare consecventa. Cat de des o poti face, depinde de nevoile tale spirituale. Momentul ideal este dimineata, cand ai mintea limpede.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa gasesti un mediu linistit, care sa te ajute sa te deconectezi. In timp ce copilul tau doarme, poti lua o mica pauza si sa-ti gasesti un spatiu gol, in care nu vei fi intrerupta de zgomote sau alte lucruri care sa iti distraga atentia.

Principii importante


Pentru a medita in mod corect, este important sa respectam cateva principii:
  1. Stabileste-ti un loc special pentru a medita.
  2. Alege acel moment al zilei cand iti poti goli mintea de griji si stres
  3. Folosind acelasi loc si moment al zilei, mintea ta se va pregati mult mai usor
  4.  Aseaza-te intr-o pozitie in care gatul, spatele si capul tau sunt in linie dreapta, cu fata spre Nord sau Est.
  5.  Instruieste-ti mintea sa ramana goala pe parcursul unei sesiuni
  6. Respira corect. Incepe cu 5 minute de respiratie adanca, apoi stabileste-ti un ritm al respiratie (de exemplu, inspira si expira la fiecare 3 secunde)
  7. La inceput, lasa-ti mintea libera, nu o forta sa se concentreze.
  8.  Meditatia are loc atunci cand dobandesti o stare pura a mintii, dar pastrezi totusi constiinta dualitatii.

Incorporeaza meditatia in activitatea zilnica


Stim ca timpul unei mamici este de neajuns si fiecare clipa este importanta. De aceea, iti propunem cateva metode prin care sa integrezi meditatia in viata zilnica si sa beneficiezi de toate avantajele ei.

  1. In dus - Locul din care iesi total relaxata. Poti medita atunci cand copilul tau doarme sau este intr-un loc sigur si supraveghiat. Acorda-ti 5-10 minute sub apa, imagineaza-te in locul in care ai vrea sa fii, poti sa canti sau pur si simplu sa nu te gandesti la nimic.
  2. Cand faci sport - Fie ca mergi la sala sau faci cateva abdomene pe fuga acasa, este o sansa sa te deconectezi. Sportul iti solicita atentia asupra modului in care corpul tau reactioneaza, iar tu nu mai ai timp sa te stresezi din cauza treburilor zilnice sau a problemelor tale.
  3. La masa - Gaseste-ti o masa pe care o poti savura in liniste. Important este sa fie o mancare sanatoasa, care sa iti incarce bateriile. Mesteca incet, bucura-te de fiecare inghititura.
  4. Somnul - Poti adormi cu muzica relaxanta pe fundal, te va ajuta garantat sa iti eliberezi mintea. Pe internet poti gasi multe sugestii cu muzica pentru meditatie. Sau pune-ti CD-ul preferat, orice iti place sa asculti!
  5. CD-uri de hipnoza - Incearca-le! Sunt special create pentru comfortul tau spiritual si ai putea ramane chiar uimita de rezultate.
  6. In natura - Ai uitat sa comunici cu natura? Bucura-te de mirosul proaspat al plantelor, de razele soarelui, intinde-te pe iarba moale. Chiar si 5 minute pot deveni magice cand te concentrezi la frumusetea naturii.
  7. Arta - Poti face asta impreuna cu copilul tau. Gandeste-te la un proiect de arts&crafts si fa asta impreuna cu familia ta. Veti beneficia cu totii de un moment creativ si relaxant.

Beneficiile meditatie pot fi grozave pentru mamici. Fa ordine in gandurile tale si ia o pauza de la viata agitata. Vei deveni mai relaxata, mai vesela si vei inspira bunadispozitie si frumusete copilului tau, dar si celor din jur.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru mesaj! Cat de curand, va fi vizibil pe blog.
O zi frumoasa.